Povestea curatatoriei ecologice de haine si covoare, Blue Lagoon Clean, a inceput in 2013 dintr-o nevoie personala a fondatorului companiei si anume aceea de a avea posibilitatea de a curata articole delicate de imbracaminte, fara riscul de deteriorare. Asa a luat nastere povestea primei curatatorii ecologice, de tip “wet clean” din Bucuresti.

Blue Lagoon Clean

“Wet clean” vs “Dry clean”

In 2013 majoritatea curatatoriilor din Bucuresti functionau pe baza conceptului de curatare chimica “dry clean” care are la baza percloretilena,  substanta care desi are unele avantaje in scoaterea anumitor pete, are nenumarare dazavantaje ce tin de distrugerea anumitor materiale in procesul de curatare, cum ar fi: nasturii, printurile, paietele, sau alte elemente decorative care se gasesc pe multe dintre hainele de astazi. Mai mult decat atat, percloretilena a fost interzisa la nivelul Uniunii Europene, din cauza impactului negativ asugra mediului dar si a sanatatii oamenilor care sunt expusi perioade indelugate la aceasta substanta.

Solutia la aceste probleme a venit prin sistemele de tip “wet clean” in care curatarea articolelor se face umed pe baza de apa, detergenti biodegrabili si tehnologie dedicata de spalare cat si de uscare, care permite procesarea articolelor delicate, din materiale precum lana, casmir, matase, in sau a hainelor puternic accesorizate cum este cazul rochiilor in general sau a hainelor cu imprimeuri, strase, paiete, sau alte aplicatii care necesita o ingrijire deosebita. Tehnologia de tip “wet clean” a adus si avantaje secundare, ce tin de protejarea tesaturii si implicit marirea duratei de viata a articolului, revitalizarea culorilor, o senzatie placuta la atingere, materialul fiind catifelat si nu in ultimul rand, un miros placut.

Preturi

Sistemul Lagoon Advanced Care de la Electrolux

Tehnologia ecologica de curatare umeda, Lagoon, a fost pariul nostru facut in 2013, dar ca toate tehnologiile inovative si aflate la inceput de drum, a fost privit de scepticism de experti, dar imbratisat de clienti, prin prisma rezultatelor oferite. Nu a fost usor, deoarece tehnologia fiind atat de noua, nu avea la momentul respectiv nici macar un simbol de procesare distinct, care sa fie introdus pe etichetele de procesare. 10 ani mai tarziu, pe langa simbolurile de procesare ultra cunoscute P ( curatare chimica ), 30 de grade, avem simbolul care atesta excelenta in materie de curatare umeda, W. Cu alte cuvinte W este echivalentul calitativ superior si ecologic in acelasi timp, al indicatiei de procesare P. Pariu castigat pentru clientii nostri dar si pentru natura.

Dezvoltare prin adaugare de plus valoare inovatie si eficientizare

Toate eforturile companiei, de la bun inceput, au fost orientate catre client, pentru a oferi o experienta placuta, nu doar un serviciu. Daca la baza conceptului Blue Lagoon Clean, sunt rezultatele oferite de tehnologia ecologica, am cautat sa adugam servicii conexe, utile clientilor Cum ar fi serviciul de Colectare & Livrare GRATUITA, de acasa, de la birou sau de oriunde este convenabil clientului, cele mai bune preturi oferite prin Abonamentele Premium, care ofera 30% REDUCERE fata de preturile de lista sau serviciul asigurat pe care il punem la dispozitia clientilor. In fiecare din aceste puncte forte am fost pionieri in implementare, stabilind tendinte in piata.

Eficientizarea proceselor de lucru, prin alocarea de personal specializat si dedicat pe fiecare operatiune individuala in procesul de curatare, precum si sistemul de verificare al comenzilor in 4 puncte, ne asigura un standard calitativ ridicat si constant.

Elementul de inovatie este reprezentat de sistemul informatic de gestiune a comenzilor, dar si a activitatii companiei in general. Putem spune ca am fost prima curatatorie din Romania care a implementat un sistem hibrid de tip CRM/ERP pentru coordonarea activitatii companiei, concomitent cu gestionarea relatiei cu clientul.

Suna la 0799 799 192 pentru Colectare & Livrare GRATUITA

Capacitati de procesare

Modelul de business al Blue Lagoon Clean, a fost conturat de la bun inceput pe doua axe de dezvoltare, locatii fizice si serviciul de Colectare & Livrare GRATUITA. Daca la inceput cel din urma era doar o nisa, cu o pondere in total cifra de afaceri de sub 10%, in prezent acest serviciu reprezinta peste 80% din venituri. Cresterea a venit natural, ca urmare a cererii din partea clientilor, aspect care a dus in 2018 la deschiderea celui mai mare centru ecologic de procesare haine si covoare din SE-Europei. Capacitatile de procesare de la centru din Pantelimon depasesc 5 tone/zi in cazul hainelor si peste 1.200 mp/zi in cazul covoarelor.

Validare locala, recunoastere internationala

In aproape 10 ani de activitate, pe mandrim cu 73.368 de clienti, pentru care am procesat 236.720 comenzi si un numar de 1.362.439 de articole de imbracaminte si covoare. Din punct de vedere al cifrei de afaceri, anual am inregistrat cresteri de 30-40%, fata de o medie a pietei de 7-8%. In prezent compania Blue Lagoon Clean, se afla in top 5 companii din Bucuresti, cu o cota comerciala de piata de 8%. Modelul nostru de business ne-a adus recunoasterea internationala, fiind singura companie din Romania, premiata de doua ori intrnational in cadrul Galelor CINET, in 2018 la Milano, unde am obtinut Premiul pe tara pentru bune practici si Premiul de Excelenta, dar si in 2020 la Frankfurt, unde am obtinut din nou Premiul pe tara pentru bune practici.

De asemenea in cadrul Galelor CINET 2022 Milano, compania noastra a obtinut pentru a treia oara consecutiv Premiul pentru bune practici Romania. Daca in 2018, in cadrul primei gale CINET la care am participat, ne aflam pe locul 81 international, cum ne situam pe a 9-a pozitie in clasamentul international al celor mai bune curatatorii.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fara increderea acordata de clientii nostri si fara o echipa profesionista si dedicata scopului nostru de a oferi cele mai bune servicii de curatatorie.

Blue Lagoon Clean – puncte cheie

  • Prima curatatorie ecologica din Bucuresti
  • Prima curatatorie cu serviciu de Colectare & Livrare GRATUITA pus la dispozitia clientilor persoane fizice
  • Prima curatatorie cu servicii pe baza de abonament, care ofera reduceri de 30% prin Abonamentul Premium
  • Cel mai mare centru de procesare haine si covoare din SE Europei
  • Prima curatatorie din Bucuresti cu sistem informatic integrat de gestiune a relatiei cu clientii ( CRM/ERP )
  • Singura curatatorie din Romania, premiata de patru ori international

Abonament Premium 30% REDUCERE